Goed verpakt, beter houdbaar

Goed verpakt, beter houdbaar

Verschillende voedingswaren hebben allemaal een verschillende houdbaarheid. Het ene is kort houdbaar, het andere wat langer. Voor alle voedingswaren geldt echter, met de juiste verpakking zijn ze vaak beter en langer te bewaren. Maar met veel verschillende verpakkingsmaterialen op de markt, is het soms moeilijk om te weten welk voedsel op welke manier verpakt moet worden.

Geef bacteriën geen kans
Door voedsel goed te verpakken, kunt u beter en langer het voedsel bewaren. Door te kiezen voor de juiste verpakking, krijgen bacteriën van buitenaf geen kans om bij het voedsel te komen, waardoor het voedsel minder snel bederft. Zorg daarom altijd dat het voedsel luchtdicht verpakt wordt, zodat de bacteriën er daadwerkelijk niet bij kunnen.

Soorten verpakkingen
Er zijn verschillende manieren om het voedsel te verpakken. In de fabriek gaat het voedsel vaak door grote verpakkingsmachines, waar alle lucht uit de verpakking wordt gehaald en het voedsel luchtdicht wordt verpakt. Een goede manier van verpakken, maar thuis is dit vaak niet mogelijk. Er zijn echter wel apparaten te koop om thuis ook je voedsel te sealen, maar deze zijn vaak erg duur. Daarom is het inpakken in vershoudfolie of het verpakken in een plastic zakje voor thuis vaak een goede oplossing. Zorg dan wel dat alle lucht uit het zakje wordt geknepen, voor u het zakje sluit. Daarna is het natuurlijk ook belangrijk om het voedsel op de juiste plaats in de koelkast te bewaren. Kijk eens naar de verpakkingsmachines van Audion