Een culinair relatiegeschenk

Het geven van relatiegeschenken is niet alleen leuk, het versterkt ook de emotionele band tussen je bedrijf en je vaste klanten. Dit kunnen de gasten zijn in je restaurant, maar ook de leveranciers die eten en drinken bij je komen brengen. Een mooi relatiegeschenk is een cadeautje wat past bij je etablissement en geeft op een mooie manier je bedrijf onder de aandacht.

Mooie wijn of bijzonder bier
Als je gaat nadenken over welke relatiegeschenken het beste past bij je bedrijf, is het goed voor jezelf eens na te gaan waar je restaurant voor staat. Ben je een echt visrestaurant, geef dan eens een relatiegeschenk wat hier helemaal bij past. Een mooie witte wijn bijvoorbeeld die heerlijk is bij witvis of pen in de vorm van een hengeltje. Schenk je veel bijzondere bieren dan is dat ook al een cadeau op zich. Of geef ze een wijngids zodat ze zelf meer te weten komen over de soorten wijnen.

Rood, wit en instrumenten
Wijn is het meest gegeven relatiegeschenk en past ook helemaal bij een restaurant. Je kunt tegenwoordig prachtige wijnkistjes krijgen met een rode en witte wijn en daarbij verschillende instrumenten om bijvoorbeeld de wijn te ontkurken en te kunnen schenken. Maak dit cadeau specialer door je logo op het kistje te laten zetten of geef eens een bijzondere mousserende wijn of rosé in plaats van de standaard rode of witte wijn.

Visitekaartje
Wat voor een relatiegeschenk je ook geeft, zorg ervoor dat jij als afzender duidelijk aanwezig bent. Bijvoorbeeld door een gepersonaliseerde kaart of brief bij het geschenk te stoppen. Of laat de naam van je restaurant op het etiket van de wijn drukken. Deze flessen blijven vaak lang bewaard waardoor het etiket vaak onder de aandacht wordt gebracht.